Kockkniv
Kockkniv med 23 cm långt blad (mätt från spets till häl)
Smed: Satoshi Nakagawa
Slipare: Morihiro san
Stål: Gin#3 med kappa av rostfritt stål (rostfritt stål med hårdhet 61 HRC)
Vikt: 225 gram
Bladlängd: 232 mm
Bladhöjd häl: 50 mm
Tjocklek bladryggen rot: 3 mm
Tjocklek mitten rygg: 2,5 mm
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av eboneholts.
En mycket speciell kniv som tillverkas av Satoshi Nakagawa, en av de skickligaste smederna i Sakai, Japan. Efter att ha arbetet 16 år som smed hos Shiraki har Nakagawa blivit 'independent' och bestämmer själv över formgivning och produktionsmetoder. Han smider sina blad enligt klassisk japansk smidesteknik och klingan håller högsta tänkbara kvalitet. I denna kniv används det rostfrita stålet gingami #3 som tar en läskigt vass egg. Bladet har laminerats med ett lager rostfritt stål på vardera sida för att kniven ska bli enkel att hålla fri från rost.
Kniven har behaglig tyngd och ligger som gjuten i handen. Själva eggen är mycket tunn och kniven skär fantastiskt bra.